Ketam kukus
Bahan2nya
1 kg ketam
12 grm cili padi
garam dan perasa secukup rasa
Bahan untuk di kisar
20 grm halia
15 grm bawang kecil(merah)
3 ulas bawang putih
3 batang serai
Cara2 memasaknya
ketam dikukus bersama2 bahan yang dikisar
masukkan cili padi dan garam secukup rasa
tunggu sehingga mendidih...
masukkan air yg dikukus kedalam pinggan hidangan bersama ketam
selamat menjamu selera
JOM MAKAN DIGERAI MAK NUYAH KOTA TINGGI DAN BELAJAR MEMASAK MASAK PEDAS,MASAK ASAM,MASAK LEMAK,MASAK KARI,MASAK TAUCU,MASAK BENING,MASAK STIM HALIA,MASAK KICAP,MASAK MASAM MANIS ULAM HERBA
KLIK UNTUK PROMOSI TERKINI
Khamis
KETAM SANTAN BERLADA
Ketam santan berlada
Bahan2nya
2 ekor ketam
1/2 biji santan kelapa
2 sudu besar susu cair
1 sudu besar kicap manis
garam dan perasa secukup rasa
Bahan2 untuk dikisar
4 biji cili merah ingin pedas tambah lagi
2 ulas bawang putih
1 biji bawang besar
3 biji cili padi
1 in kunyit hidup
Cara2 memasaknya
1 tumis bahan2 yg telah dikisar sehingga kekuningan
2 masukkan ketam ,bahan2 perasa dan juga garam kemudian kacau rata
3 masukan susu cair dan santan
4 kacau dan tunggu mendidih
kemudian boleh lah dihidankan
selamat mencuba..
Bahan2nya
2 ekor ketam
1/2 biji santan kelapa
2 sudu besar susu cair
1 sudu besar kicap manis
garam dan perasa secukup rasa
Bahan2 untuk dikisar
4 biji cili merah ingin pedas tambah lagi
2 ulas bawang putih
1 biji bawang besar
3 biji cili padi
1 in kunyit hidup
Cara2 memasaknya
1 tumis bahan2 yg telah dikisar sehingga kekuningan
2 masukkan ketam ,bahan2 perasa dan juga garam kemudian kacau rata
3 masukan susu cair dan santan
4 kacau dan tunggu mendidih
kemudian boleh lah dihidankan
selamat mencuba..
Langgan:
Catatan (Atom)